Grand Central Terminal

Grand Central Terminal.
I 42 nd St. amb Park Avenue.
Metro: 4, 5, 6 i 7 a Estació Grand Central.
De 05:30 a 01:30 tots els dies.
www.grandcentralterminal.com
mapa

En el centre de la ciutat de Nova York, a Manhattan, es troba una de les estacions de trens més interessant dels Estats Units: Estació Grand Central. És un edifici gran, ampli, típic de l'arquitectura clàssica, o beaux arts, dels Estats Units a començaments del segle XX. Les seves dimensions són impressionants, al vestíbul principal el sostre interior es troba a uns 40 metres (125 peus) d'altura. Cada una de les tres finestres en aquest saló té 23 metres d'altura. La façana exterior, al carrer 42 i Park Avenue, és també molt majestuosa, dominant la seva cúspide una estàtua de Mercuri acompanyat d'Hèrcules i Minerva.



Mig milió de passatgers usen aquesta estació a diari, i potser el que cridi més l'atenció a un estranger sigui la quantitat de botigues, bars i restaurants; a més de l'ambient animat. El popular bar-restaurant Grand Central Oyster Bar, són un dels múltiples que han obert dins de l'estació. La bonica decoració de rajoles grogues, obra de Guastavino; el menjar i la beguda per a tots els gusts fan d'aquest lloc un dels millors de la terminal.

Especialment admirat és el seu vestíbul principal, i la manera en la qual aquest separa el tràfic d'automòbils, vianants i trens. La seva estructura d'acer està revestida d'estuc i marbre. Warren & Wetmore van estar a càrrec del projecte global. La remodelació de Beyer Blinder Belle és imposant.


Ciutats: New York