Tate Britain



La Tate Britain és un museu de Londres especialitzat en art britànic. Es va inaugurar l'any 1897 i en la seva actual situació, és una branca del grup de museus Tate.

Galeria nacional d'art britànic desde 1500 fins l'actualitat.
L'entrada és gratuïta



Història

La història de la Tate comença amb controvèrsia. Henry Tate, el magnat del sucre del segle XVIII, va encapçalar un moviment popular demanant una mostra de l'art britànic. El mateix Tate va oferir a la nació la seva col·lecció de pintures victorianes i diners per a les despeses del muntatge. El govern va dubtar abans d'acceptar l'oferta de Tate. Llavors va tenir lloc un gran debat sobre el seu emplaçament: South Kensington, Blackfriars o Millbank, el terreny del qual va ser el primer disponible. Els diners de Tate van finançar l'edifici de Sidney Smith. La nova galeria substituïa la Millbank Prison, un edifici proposat per Jeremy Bentham, projectat per Robert Smirke i construït entre 1812 i 1821.

La façana neoclàssica de Smith, el vestíbul i la rotonda es van acabar a temps per a la inauguració. Van seguir moltes ampliacions. Les més significatives van ser nou galeries afegides el 1899, la cúpula central i les galeries d'escultures, cedides pel marxant d'art Joseph Duveen i el seu fill, el 1937. Una altra preciosa incorporació de 1983 va ser el restaurant Whistler, on el mural paisatgístic de Rex Whistler, Expedició a la recerca de carns estranyes (1926-1927), reflecteix l'harmonia entre l'art i el menjar.


Tate Britain
Millbank London SW1P 4RG
web
mapa

Pots visitar-la a la xarxa:

ciutats: London > Centre i Southwark > Tate Modern