New York Public Library



New York Public Library
5 th Avenue i 42 nd St.
Metro: 42 nd St - Grand Central.
Obert de Dilluns a Dissabte.
www.nypl.org
Mapa

La Biblioteca Pública de New York City, està situada en la cinquena avinguda i cobreix dos blocs o pomes senceres a partir dels carrers 40 i 42. Aquest curiós edifici de marbre té 270 peus de llarg.




El cobejat projecte de la construcció d'una biblioteca per a la ciutat de Nova York, va ser executat per Carrère i Hastings. Els plànols van estar influïts pel director de la biblioteca; qui es va assegurar que la biblioteca fos un lloc ampli i lluminós. L'estil beaux-art novayorkès es veu completament desplegat en aquest edifici.

L'àmplia sala de lectura principal, revestida de fusta, s'estén al llarg de dues pomes, en ella entra la llum natural a través de dos patis interiors. En la part baixa de la sala hi ha 140 Km de prestatgeries, amb més de set milions de volums. El personal està compost per 100 persones i gràcies a un sistema informatitzat, en 10 minuts se serveix el llibre sol·licitat.

La sala de publicacions periòdiques compta amb 11.000 exemplars de 124 països. A les parets hi ha murals de Richard Haas qu reten homenatge a les grans cases editorials novaiorqueses. Avui trobem des de la còpia manuscrita de la Declaració d'Independència de Thomas Jefferson fins a l'obra mecanografiada The Waste Land de T. S. Eliot. Es contesten més de 1.000 preguntes diàries amb l'ajuda d'una base de dades informatitzada "CATNYP".

Ciutats: New York